Cro Patria 2017. - Javni poziv za zborove

 

Dragi zborovođe, zborski pjevači, skladatelji, prijatelji zborske glazbe s posebnim zadovoljstvom pozivamo Vas i Vaše zborove u Split na 21. Međunarodni zborski festival "Cro patria" koji će se održati u od 01. do 03. prosinca 2017.

Imat ćete jedinstvenu priliku sudjelovati u izuzetnom natjecanju zborova, održati svoj koncert ili pjevati na Svetoj misi u prekrasnim crkvama Splita i okolice te sudjelovati na seminarima i radionicama te ostalim događanjima na samom početku Adventa. 

Festival tradicionalno organizira Glazbena mladež Split (organizator/GMS) uz pokroviteljstvo Ministarstva Kulture, Županije Splitsko-dalmatinske, Grada Splita, Turističke zajednice Grada Splita i Hrvatskog društva Skladatelja.

Više informacija i detalji propozicija za 2017.

 

 

Razglednica

Grad Split - domaćin festivala

 
Domaćin festivala je grad Split, drugi po veličini grad u Hrvatskoj. Gradsko središte čini starovjekovna Dioklecijanova palača iz 4. stoljeća (pod UNESCO-vom zaštitom od 1979. godine), što je jedinstven primjer u svijetu.
Split je važno hrvatsko, mediteransko kulturno središte, po veličini danas i drugi sveučilišni centar u Hrvatskoj, a poslije Zagreba ima i najveći broj diplomatskih, konzularnih, odnosno predstavništava međunarodnih organizacija u Hrvatskoj.

Više